mandag den 31. august 2015

Tragtkantarel suppe med tomat på fond af rejeskaller ♥


I dag brugte jeg til brunch
fonden af rejeskaller
jeg lavede i går.
Det blev til en super
velsmagende ekstremt
næringsrig suppe.


Jeg kan bedre forstå nu hvorfor
Seagreens kalder deres granulerede
Buletang for en kulinarisk ingrediens.
Der er en lille teskefuld tilsammen
i suppen af det rene Buletang
og Buletangsaltet.
Det er utroligt så meget
så lidt kunne gøre for smagen.
Der er med vilje mindre
peber og andre krydderier i
end sædvanligt, velvidende
UMAMI effekten af tangen
er STOR.
Alligevel kom det til at
smage så kraftigt,
det var lige før
det var for meget
af det gode.
Jeg undrer mig over
farven af suppen
blev så mørk.
Nærmest Misoagtig.
Fonden i sig selv
var orange.
Måske er det
Tragtkantarellerne
der giver den
mørke farve ...

If You are a citizen
in the USA
this seaweed product
is available right here.

Indbyggere i Europa
kan finde det lige hér.

♥ ♥ ♥ ♥
♥ ♥

søndag den 30. august 2015

Koge fond på rejeskaller sammen med Buletangsalt og peber ♥


Jeg har lært af min grøndlandske veninde,
Madambassadør og Kogekone
Anne Sofie Hardenberg,
det er synd og skam
bare at smide afffaldet ud
når man har siddet og nydt
at pille dybhavsrejer fra
Ishavet.
"Prøv at koge en fond på det"
siger hun og jeg må sige,
den er lækker den fond.
Lige til at bruge som basis
for en god lille suppe.
Vi pillede rejer til aftensmad
i dag og jeg brugte Anne Sofies råd.
Så tænkte jeg, da jeg skulle koge
fonden: Man må da kunne
tilsætte noget Buletangsalt
og måske få endnu bedre
smagsresultat.
Som sagt så gjort.


Morgenmaden var forøvrigt æg
med samme Buletangsalt ...
Seagreens The Mineral Salt.
Yderst delikat og némt.
Der er mange muligheder
for at købe det hjem.
En af dem er hér.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ ♥ ♥
♥ 

lørdag den 29. august 2015

Seagreens The Mineral Salt ... Buletangsalt ♥


Hvordan ville det være hvis
den danske Forskningsstyrelse
donerede rigtig mange millioner
kroner, til forskning i hvordan
de mest usunde fødevare ingredienser
kan forvandles til noget af det
sundest tænkelige???
Er det muligt at tænke???
Vi har Videns Kupon Ordningen
der kan bruges til noget af det
samme i mindre skala, men
ikke så specifikt målrettet.
De er meget længere fremme
i England på feltet.
En gang i slutningen
af første årti af 2000
sad den engelske Sundhedsminister
og studerede statistikker og prognoser
over de skadevirkninger natrium i
det hvide kogesalt gør på mennesker
i de mængder det indtages.
Forhøjet blodtryk, blodpropper,
slagtilfælde og hjertestop.
Kort fortalt besluttede
den engelske regering
at donere 1,5 millioner £
til forskning i, hvordan
de mest sundhedsskadelige
fødevare ingredienser
kan laves om til at være
mest muligt sundheds
fremmende i stedet,
uden af den grund
at miste deres
kvaliteter.
Sheffield Hallam University
oprettede en afdeling
til innovativ forskning,
hvor forskerne sammen
med fødevare producenter
kunne komme i mål
med ambitionen.

Seagreens The Mineral Salt
er på saltområdet et
rigtig godt eksempel
på et konkret resultat.
Indholdet er granuleret
Buletang og uraffineret
havsalt i forholdet 1:1.
Indholdet af natrium er 3,5%
mens der i hvid køkkensalt
er så meget som 40% natrium.


Det er fuldt ud lige så anvendeligt
såvel i fødevareindustri som i
privat husholdning.
Det smager bare bedre
i sig selv end hvid
køkkensalt gør
og giver en bedre
smag til den mad
det anvendes som
ingrediens i +
forbrugerne får
tilført summen
af de sundhedsfremmende
ingredienser der er i Buletangen.


Så er det oven i købet
organisk certificeret,
således at veganere
trygt kan bruge det ♥


Det er endda Kosher og Halal
certificeret, således at også
jøder og arabere trygt
kan bruge det.
+
det er dokumenteret
fri for giftige tungmetaller
og skadelige bakterier.

En mulighed for at købe
det er i

fredag den 28. august 2015

Resultat af eksperiment med opblødt Buletangs holdbarhed ♥



For en måned siden satte jeg gang
i et eksperiment: Hvor lang tid
kan opblødt Buletang holde
sig i køleskabet, før det
begynder at gå i
fordærv?
Det er en deciliter
Buletangs granulat
der har suget 3 deciliter
ferskvand til sig.
Det første billede
er umiddelbart
efter opblødningen
og billede nummer
to er en måned senere.
Farven har ændret sig,
men der er ingenting
der tyder på råd,
hverken i lugt
eller smag.
Jeg tænker dog,
at jeg bare vil
bruge det som
gødning til vores
højbede i haven.
Mikroberne i mulden
elsker at fortære
også for dem
spiselig tang.
Derved frigør
de alle de gode
næringsstoffer
til mulden og
afgrøderne
elsker at
ernære
sig af disse.
Det er heller
slet ikke nødvendigt
at bløde meget Buletang
op ad gangen, for at bruge
af det i hverdags kosten.
En teskefuld Buletangs
granulat suger tre
teskefulde vand
til sig i løbet
af et par
minutter.
Det kan man
jo godt arbejde
med i et køkken,
hvor der hører
spiselig tang
til i maden.
♥ ♥ ♥ ♥
♥ ♥ ♥

torsdag den 27. august 2015

Chokoladeis med Ishavstangsalt - Salad & Condiment ♥


Måske er det her eksperiment
lidt vildt. Inpireret af en god
ven der var betænkelig
ved at putte Buletangsalt
i frugtsalaten, tænkte jeg:
"Hvordan mon det smager
at spise chokoladeis drysset
med Ishavstangsalt"?
Det kan man jo ikke vide
uden at have prøvet det ...
Det er Seagreens
jeg har gjort til mindre
stykker i en blender og
tilsat uraffineret havsalt
i blandingsforholdet 1:1.
Det smagte ganske udmærket.
Men jeg tænkte, det nok er
bedre at lave isen selv fra
bunden af og have
tangen med fra
starten af
processen.
Det har jeg
ikke prøvet endnu,
men jeg ved at både
NOMA og Skarø Is
har gode erfaringer
med at lave is med
tang i.
Det skulle bl.a.
gøre det muligt
at få den samme
sødme ved hjælp
af væsenligt mindre
sukker p.g.a
UMAMI
effekten
fra tangen.
♥ ♥ ♥ ♥
♥ ♥ ♥

onsdag den 26. august 2015

Hvorfor er Buletang helt specielt næringsrigt?


Hvad nu hvis du kunne nøjes
med at spise en lille bitte
smule mad og alligevel
være væsenligt bedre
velnæret end ellers?
Kunne det måske
være en fordel?
Måske er du
ikke til råt
kød og rå
æggeblomme
som på billedet.
Så kan du jo bare
bruge det særligt
næringsberigende
på al mulig anden mad.
Vegan or not is not my
question since I'm in it
for Seagreens as superb
fertilizer for the human cells ♥
Maden på billedet er et
meget lille måltid.
Et lille stykke fuldkorns
rugbrød smurt med
svinefedt. Tartar
anrettet oven på.
Kun 50 gram.
Så er der en rå
æggeblomme på.
En pæn teskefuld
af Seagreens Buletangsalt
ved navn The Mineral Salt,
kapers og reven peberrod.
Jeg er en velvoksen mand
i slutningen af 50'erne.
Dén smule har mættet
mig uhyrligt velpassende
en hél dag og givet mig
alt det bedste et
menneske behøver
at fordøje.
Hvorfor er det Buletang
så rigt på næringsstoffer?
Hvordan kan det være,
at Seagreens har
specialiseret sig i
kún at være
leveringsdygtig
i meget få tangtyper?
Buletang.
Ishavstang
og Lav klørtang.
Det er da fordi,
næringsprofilen
af dem er så fuldkommen
komplet, at det nærer et
menneske ubegribeligt godt.
Der er ligefrem varedeklaration
på det helt eksakt:


Det kan Danmark endnu ikke
præstere, siden det først er
meget for nylig, at DTU FOOD
er kommet igang med at analysere
på det danske Tang for Fødevarestyrelsen.
Vi véd efterhånden spiselig Tang er
SUPERFOOD. Men noget af det
er mere super end noget andet.
Det har at gøre med tangtypernes
eget ernærings grundlag.
Hvad det kan måles på
helt naturvidenskabeligt?
Hæ Hæ ... Saltindholdet i
havets overflade.
Det hedder noget så
fint som Salinitet.
Det mest optimale
næringsindhold i
havet af mineraler og
sporstoffer er i stort,
åbent hav med et
indhold af havsalt
på 35 gram i ét kilo
havvand.
Salt er et mineral
og når saltindholdet
er optimalt er indholdet
af alle de andre mineraler
og sporstoffer også optimalt.

 

Billedet viser, at vi skal til
Skotland, Norge, Island, Færøerne
eller et andet sted i det nordeuropæiske
hav, for at finde havvand, der er
næringsrigt nok, til at føde det
mest næringsrige Tang.
Seagreens Tang er maskinplukket
ved Hebriderne lige vest for
det nordligste Skotland =
ekstremt næringsrigt.



Billedet her viser det modsatte.
Det er området omkring Bornholm
og det sydfynske Øhav.
Saltindholdet er så lavt,
det er det færreste
Tang der kan vokse
dér og det, der vokser,
er ikke meget værd,
ernæringsmæssigt
set på.


Så er der indre dansk Hav
iøvrigt. På østkysten af
nordjylland er der de
rigeste forekomster
af tang. Fordi ...
som man kan se ...
saltindholdet i
havet er større ...
men alligevel
væsenligt mindre
end i de store, åbne have.
Jo Jo ... Jeg har da i
mange år ernæret
mig selv med tang
fra Djursland,
men jeg skal
godt nok lige hilse
og fortælle,
at jeg bliver
temmeligt meget
mere velnæret
af Buletang
fra det lave
vand i det åbne HAV.
MEGET LIDT AF DET
GØR MEGET MÆT,
MAVEN MEGET
GLAD OG
MANDEN
DERFOR
LIGE SÅ
♥ ♥ ♥ ♥
♥ ♥ ♥

tirsdag den 25. august 2015

Smilende æg med UMAMI krydderi ♥


Jeg har brugt allround
Tangkrydderiet jeg
skrev om den 19.8.
Der er tilføjet et
lille stykke ingefær
og hvidløg.
HU HA det smager
af MEGET ...
Lidt hen efter
Solæg.
♥ ♥ ♥
Sådan
4 halve æg
mætter
en hel dag.

mandag den 24. august 2015

Kan man blive glad i låget af at bruge spiselig tang i den daglige kost?


Jeg undrede mig over,
at grundtonen af ængstelighed
forsvandt, efter jeg for 10 år
siden var gået igang med
spiselig tang i min mad.
Det gav mig i det hele
taget meget at undre
mig over. Hvorfor
havde jeg f.eks.
brug for 3 timers
søvn mindre hver
nat og sov bedre?
Jeg brugte de 3
timer dagligt
til at forsøge
at blive klog
på min undren.
Det med gult
overstreget på
billedet er fra
Susanna Ehdins værk
"Det Selvhelbredende Menneske".
Det lyder som følger:
"Hele B-vitamingruppen har
en stærk indflydelse på vores
personlighed. Ved B-vitamin
mangel kan man blive
deprimeret og opleve
fordrejede virkeligheds
opfattelser. Man kan også
blive agressiv eller endnu værre
skizoid, det vil sige følelseskold.
En grund til at mange lider af
B-vitamin mangel er, at det
efterhånden er blevet almindeligt
med forskellige slags infektioner
i tarmene - uden man selv er
klar over det. Den sunde
tarmflora spiller
en meget vigtig rolle for
dannelsen af B-vitaminer.
En usund tarmflora fører
ikke bare til gasdannelse
og dårlig nedbrydning
af føden, men også til
psykologiske problemer
som depression, agression
og en almen fordrejet
bevidstheds tilstand".
Hæ Hæ ... daglig indtagelse
af faktisk meget lidt
spiselig tang ...
nogle få gram ...
sætter automatisk,
systematisk gang
i en opheling af
hele tarmsystemet.
De skadevoldende
bakterier der forårsager
mavesår og tyktarms
betændelse bliver
neutraliseret.
Candida bliver
tvunget tilbage
til sin sporetilstand
og isoleret.
De gavnlige
bakterier derimod
bliver styrket og
understøttet i
deres vækst.
Desuden indeholder
f.eks. Buletang
hele spektret af
B-vitaminerne
sammen med de
mineraler, der skal
være tilstede i kosten
for at have den
fulde virkning
af vitaminerne.
Det er også af
betydning
endelig at få
jod nok.
Den gamle engelske
læge Eric F.W. Powell
skriver på side 12
jod stimulerer hjernen
og giver et lyst sind.
Hvad så, hvis man
ikke har tid eller
mulighed for
at lave sin egen mad?
Hvordan skal man
så få sig noget tang?
Det kan indtages i
kapselform.
Nogle ganske
udmærkede
af slagsen
kan købes
hjem lige hér.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ ♥ ♥

søndag den 23. august 2015

Ishavstang ... Simons Pelvetia ... som madpynt ♥


En god ven jeg har, der er
meget innovativ har
skabt begrebet
ARTvertising.
I al beskedenhed
er dette et eksempel
på det. Det handler om
at have ♥ 'et med i dét,
man gør. Simpelthen
at ELSKE det for dét,
det er i sig selv.
Og så at DELE noget
om det.

Billederne her er
ret tilfældige.
Jeg havde sådan set
bare smurt mig en
rugbrødsmad med
røget makrel på.
Så havde jeg så
også pyntet den af
med lidt af hvert.
En af de få ting
af hvert var
råmarineret
Ishavstang.
Ovre i England,
der var helt lokalt marked
i vikingetiden, handler
grossisten Simon Ranger
med den samme slags
spiselig tang.
Han kalder det
Salad & Condiment,
bare fordi det både
er anvendeligt i en
salat og kan bruges
både som krydderi
og madpynt.
Han er grossist
og har mange
til at sælge
det for ham.
En af eksemplerne


Spørger du mig selv
ser det RET SØDT UD
på noget mad.
Men det skulle
du måske
hellere selv
prøve af
i din egen mad.
Det er NEMT
♥ ♥ ♥ ♥
♥ ♥ ♥