onsdag den 30. september 2015

Kalvehalesuppe ♥





Det er ved
at blive suppetid
igen.
Her i
huset
får vi
ingen
suppe
uden
og lidt blandingspeber.
♥ ♥ ♥



En sjov ting ved den aktuelle
kalvehalesuppe var, at
resten af den blev
til gelé i køleskabet.
Sikkert på grund af
gelatinen fra brusken,
men der er også gelerings
midler i tangen og muligvis
også i de quinoa frø, der
blev brugt i suppen.
Det kunne have
været spist
på et stykke
rugbrød
med sennep.


Det blev det så.
Kalvehalesylte
på rugbrød med sennep.
Meget
velsmagende.
♥ ♥ ♥

tirsdag den 29. september 2015

Når HUSK holder op med at virke ... hvad så?


Naturlægemidlet HUSK
er stort set det eneste
vi har at ty til, når
vi oplever forstoppelse
og træg mave. Det er
imidlertid kendt af læger
og andet sundheds personel,
at virkningen er begrænset.
Før eller siden kommer
den dag, hvor psyllium
frøskallerne ikke
længere gør
gavn.
Hvad kan man
så gøre???
Jeg har stået i situationen
selv. Jeg fik at vide af
min læge, jeg så nok
måtte til at overveje
muligheden for at
få lavet en stomi,
lige som så mange
andre har fået
foretaget.
Den gang var
jeg bange
alene ved
tanken om
spiselig tang.
Men jeg kunne
huske jeg havde læst i
"TANG en gave fra havet"
af Hanne Kirstein,
at en mulighed for
at overvinde
forstoppelse er,
dagligt at indtage
lidt tang sammen
med den øvrige mad.
Siden jeg frygtede en
stomi endnu mere
end tanken om tang,
gik jeg i gang med
tang ... og jeg skal
lige love for det
virkede godt!
Jo Jo sagde
skeptikeren.
Det kunne jo
være en ren og
skær tilfældighed.
HO HO svarede
Julemanden.
Når man læser
den engelske læge
Eric F.W. Powell
er det snarere
en naturlov
end en tilfældighed.
I kapitlet "Tang til
en svækket tyktarm"
på side 12 i bogen
skriver han bl.a.:
"Det er kun få, der kan sige sig fri
for jævnligt at være forstoppet.
Da sundhed i første række er
afhængig af en ren, smidig
tyktarm med en optimal
peristaltik er det indlysende
at alle kan have gavn af
en fødevare, der opfører
sig som Tang.
Jeg har vanskeligheder
ved at skulle citere
specielle tilfælde,
hvor indtagelse af
Tang har betydet
en velfungerende
tyktarm. Det har
simpelthen givet
et så overvældende
antal positive resultater,
at der kunne skrives en
bog alene om dette".
Det kan jeg personligt
skrive under på.
I snart 10 år
har jeg haft
den mest
vidunderlige
peristaltik,
der dagligt
tømmer min
tyktarm,
ganske
af sig
selv
♥ ♥ ♥
Det
fedeste er ...
det meget lidt Tang
der skal til. Så lidt som
ét gram om dagen af
det her pulver, drysset på
morgenmaden



Det er rimeligt kostbart
at købe, men tag i
betragtning der er
til tre måneders
dagligt forbrug.
En anden mulighed
er at få det i kapselform
til indtagelse sammen
med morgenmaden.


mandag den 28. september 2015

Buletangssalt ♥


Jeg ved ikke hvad det ligner
det her billede, men jeg
véd, hvad det er ...
(hvis du ser det på en
PC så prøv at klikke
på det og se hvor
stort det bliver ;-) )


Det er klippet ud af dette
billede, der forestiller
drysset ud over halvdelen
af en færdigfremstillet
porretærte inden den
fik den anbefalede
tid i ovnen.
Hvorfor det kun
er drysset ud over
halvdelen af tærten?
Jo ... hvis den ene
synes vedkommende
har fået spiselig tang
nok for i dag, men
den anden gerne
vil have noget
mere ... så er
det jo en
måde at
gøre det
på ;-)


Buletangen i saltet
ligner små hårde
granitstykker.
Det er det slet ikke.
Det en nemt tyggeligt.
Jeg dryssede det på
mens ovnen varmede op
og så fik det 20
minutter i ovnen
ved 200 grader.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ ♥ ♥

søndag den 27. september 2015

En mere til småt spisende mennesker ♥


En af livets største udfordringer
er at få næring nok, når man
kun evner at spise meget
lidt. Med mig selv som
forsøgskanin tænkte
jeg ... jeg prøver
lige én mere.
Hvad der er at
se på billedet ser
stort ud. Det er det
på ingen måde. Det
er ikke mere end en
teskefuld af Seagreens
Buletang ... den kulinariske
ingrediens ... blødt op med
ganske lidt lunkent vand
og der efter anbragt
oven på en halveret
meget lille chili
med flødeost,
sådan én
man kan
købe til
Tapasbrug:


Kunne det så holde mig
godt kørende en hél
dag? Ja. Mon ikke
det kunne ...
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ ♥ ♥

lørdag den 26. september 2015

Næringsrig kost til småtspisende mennesker ♥


Som småtspisende er man
som bekendt i fare
for at blive
underernæret
med svækket helbred
og vitalitet til følge.
Hvordan så sørge for
at den småtspisende
kan blive tilstrækkeligt
ernæret af den smule,
vedkommende er
i stand til at
sætte til livs?
Tangtypen Buletang ...
er ekstremt næringsrig.
Det er endda udførligt
deklareret af Seagreens
ved Simon Bernard Ranger,
der har brugt adskillige
millioner kroner
på at få universitets
forskere til at udarbejde
den komplette ernæringsprofil.


Maden på billedet
kunne have været
2 små æg på en dessert
tallerken i stedet
for to af de
største.
Ovenpå er der
anrettet
Buletangs Tapenaden
jeg viste fremstillingen af
Personligt er jeg ikke
decideret småtspisende
men erfaringsmæssigt
ved jeg, at den viste
smule mad er nok
til at holde mig
godt kørende
en hel dag
inden
aftensmaden!

fredag den 25. september 2015

Stegeben mørnet med Buletangssalt ♥


Billedet zoomer ind
på det større
billede for
at tydeliggøre
de små "fregner"
der består af de
små stykker
Buletang
Her er det
oprindelige foto:


Det er ikke så tit vi får stegeben.
Men jeg kan ikke erindre
det være så mørt og
velsmagende som
i dette tilfælde.
Det eneste, der er gjort
er, at anbringe stegebenene
en af gangen i stegesoen
og at krydre dem med
en smule af Buletangssaltet.
Så fik de 4 timer i ovnen
ved 125 grader.


Det super møre kød blev spist
sammen med snitter af
rød peberfrugt,
drysset med
vegetabilsk flæskesvær.
Det er hvide sesamfrø
der er ristet gyldne
på en tør pande,
kølet af og
der efter
blended
med en tsk
en tsk
uraffineret
havsalt
♥ ♥ ♥

torsdag den 24. september 2015

Spejlæg med Buletangs Tapenade, Shiitake og Buletangsalt ♥


Til min brunch i dag brugte jeg
Buletangs Tapenaden, jeg
lavede i går og andre
gode ingredienser.
Billedet her er
bare et lille
udklip af
det hele
billede
♥ ♥ ♥


Idéen om at bygge spejlæg
ind i en ring af rød peber
har jeg fået foræret af
min gode tangven
Else Mølgaard
fra Ebeltoft.
Oven på hviden
har jeg anrettet
Buletangs Tapenaden +
æggeblommerne
er saltet med
Seagreens
Ja. Det er så hvad
Buletangssalt
hedder på engelsk ♥
Jeg ville have pyntet af
med spiselige blomster
fra haven ... men ak ...
der var ingen ...
sikkert på grund af
årstiden.
Jeg brugte
knastørre,
meget sprøde
Shiitakesvampe
i stedet.
Det smagte ærlig talt
guddommeligt godt.
Det mætter mig
hele dagen fuldkommen
perfekt og bedst af alt,
5 minutter efter at
have spist det
steg den indre sol op.
Det kan nok kun omtales
poetisk: En varm
mavefornemmelse
som at være forelsket,
der spreder sig fra
maveregionen
til hele kroppen,
helt op i hovedet
og ud til den fjerneste tå.
Lækkert velvære ud
over alle grænser.
Uden tvivl efterhånden
den saligste bivirkning
af at bruge spiselig tang
i den daglige kost ;-)
Det er intet mindre
end fantastisk
at blive så
høj
bare ved
noget så
simpelt
som at spise lidt.

onsdag den 23. september 2015

Hjemmelavet Tapenade med Buletang ♥




Jeg har lavet Tapenade i dag
i husholdnings blenderen.
Det ligner nok ikke noget
man køber, men det er
jo altså også hjemmelavet
og smager ganske pragtfuldt.
Jeg ved ikke så meget om
Tapenade, andet end
at det er noget med
oliven, kapers,
soltørrede tomater
i olie og hvidløg.
Det brugte jeg så
noget af som ses
på de to nederste
billeder. Men jeg
brugte også opblødt
og strimler af
peberrod.
Buletangen fordi
jeg jo synes, tang
hører hjemme
i al slags mad
og peberroden
bare fordi
jeg godt kan lide
den skarpe
smag.
♥ ♥ ♥

tirsdag den 22. september 2015

Seagreens Jod + kapsler ♥


Det er tankevækkende
at selv ganske lidt ekstra jod
kan gøre den helt store forskel,
mentalt, psykisk, organisk og
socialt. Det er et budskab WHO
har været ude med siden 1998,
uden den helt store gennemslagskraft.
Vi har haft syntetisk jod tilsat
det raffinerede køkkensalt
siden år 2000, som
sundhedsmyndighedernes
forsøg på at leve op til
WHO's anbefaling.
Det er ikke synderligt
intelligent, taget i
betragtning, syntetisk
jod ikke har den samme
optagelighed i kroppen
og at vi af de samme
sundhedsmyndigheder
anbefales at bruge
mindre raffineret
køkkensalt end
der gøres.
Der er ikke mere
end 350 mikrogram
nemt optageligt jod
i én af Seagreens
Iodine + kapsler.
Det er mikroskopisk lidt.
Alligevel gør det en
markant forskel
ved daglig indtagelse,
hvilket Seagreens
har dokumenteret
i samarbejde med
et universitet i
Skotland.



En sød ting ingen andre producenter
stiller op med er, at der på toppen
af låget med tangkapsler
sidder en meget omfattende
følgeseddel, der detaljeret
beskriver det nøjagtige
indhold af det
Buletang,
der er i kapslerne.
Det er et omfattende
studium at sætte
sig ind i.
Overordnet sagt
er varedeklarationen
omfattende alt
et menneske
har brug for,
men får for
lidt af
fra alle andre
fødevarekilder.
Den nemmeste måde
at studere det er,
at opleve hvad
der sker ved at
indtage én af
dagligt og
mærke
hvad der
sker i
kroppen.
♥ ♥ ♥ ♥
♥ ♥ ♥

mandag den 21. september 2015

Hjemmelavet kryddersalt med Ishavstang ♥


Jeg elsker udfordringer
og er derfor vild med
at Seagreens opfordrer
til at at lade være med
at tage deres produkter
for givet, men at lege
med dem selv.
Her er opfordringen
at male Ishavstang ned
og blande det med
uraffineret havsalt
og hvad man nu ellers
kan finde på af
forskellige
krydderier.
I det viste
eksempel
har jeg kværnet
det i stenmorteren
og der efter blandet
det med en tilsvarende
uraffineret atlanterhavssalt.
Jeg synes ikke lige det var
så nemt at kværne
Ishavstangen
direkte fra dåsen.
Der er en vis
restfugt i
selv om det
er tørret,
der gør det
svært.
Jeg drev restfugten
ud ved hjælp af
varm luft i ovn.
Så blev det så
sprødt, det
var meget
nemt at
kværne.
Det hjemmelavede
Ishavstangsalt
egner sig fortrinligt
som krydderi i
sammenkogte retter,
på smilende æg,
i dressinger
og i brødbagning.