søndag den 19. juni 2016

Mineralsalt med buletang ♥


Maden er mørbrad af vildtlevende
krondyr, vandmelon og små
peberfrugter. Kødet er
krydret med mineralsalt
med buletang og grøntsagerne
er krydret med ristede sorte
og hvide sesamfrø, blendet
med det samme kryddersalt.
Her zoomer jeg lidt ind
på mørbraden,
så det er nemmere
at se de bittesmå
buletangs stykker
i mineral saltet:


Mineralsaltet med buletang
er i sig selv en af de bedre
nord europæiske historier
inden for det seneste årti.

For en del år siden bevilligede
det brittiske Sundheds ministerium
temmelig mange millioner £
til Innovations afdelingen på
Sheffield Hallam University.

Formålet med bevillingen
var at gøre forskning
sammen med brittiske
fødevareproducenter
i at konvertere de mest
skadelige fødevare
ingredienser til de mest
sundheds fremmende.
Så som f.eks. at få
skabt et sundheds fremmende
industri- og husholdnings salt
i stedet for det raffinerede,
hvide salt, der unægteligt
skader det kardiovaskulære system.

Mineralsaltet med 50% buletang
indeholder kun 4% natrium,
mens det raffinerede køkkensalt
indeholder 40%.
Der ud over indeholder det
alle de livsnødvendige
mineraler og sporstoffer
og alt det andet gode,
tang bidrager med
til det gode liv.

Noget tilsvarende burde allerede
være på hylderne i ethvert,
dansk supermarked.
Det er ikke tilfældet.

Hvor kan man så få fat i det?
Producenten Seagreens
sælger det i kilovis
til storproducenter
overalt i Europa
og private har
mulighed for
at købe det
i denne
meget velfungerende
og helt sikre webshop:
Et godt råd er at købe 6 ad gangen.
Der er rabat på og det koster
mindre i porto
♥ ♥ ♥