søndag den 17. januar 2016

Hjemmelavet Flødeis med chokolade og Buletang ♥


Jeg tænkte:
Hmmm ...
Skarø Is kan finde ud af at lave
meget velsmagende flødeis
med spiselig tang i
og have så meget succes
med det at Singapore
Airlines og danske hospitaler
er fast aftager af det,
for sidstnævntes vedkommende
for at levere ekstraordinært
næringsberigende måltid
til småtspisende mennesker.
NOMA kan finde ud af det
så det synger som engle
på smagsløgene.
Skulle jeg så måske
ikke også kunne
finde ud af det?
Der er bare det ved det ...
jeg har aldrig lavet
flødeis hjemme ...
Hvad gør man så?
Jeg googlede temaet.
Læste flere forslag.
Meget forbløffende
der ingen fast
opskrift er på
Flødeis med
chokolade.
JUHUU.
Så er der jo
frihed til at
eksperimentere ♥
Dog er der naturligvis
fælles ingredienser
så som fløde, æggeblommer,
sukker og chokolade.
Men i vidt forskelligt
indbyrdes mængde
forhold ...
Jeg besluttede mig for
at bruge følgende
ingredienser
og opnåede
omkring
en ½ liter
færdig flødeis:
3 store æggeblommer
fra fritgående høns.
En teskefuld mellemfint
Så lidt som en spiseskefuld
rørsukker.
En kvart liter
økologisk piskefløde.
100 gram mørk chokolade
80%.
Fremgangsmåden
var at starte med
at piske
æggeblommerne,
og det lidt sukker
sammen til en
luftig, hvidlig
masse:
Buletangsgranulat
ved navn




Det er helt bevidst
jeg har valgt
at tilsætte
tangen så tidligt
som muligt
i processen.
Den smagsforstærkende
evne det har, tager tid
om at virke.
Imens smeltede
jeg chokoladen
i vandbad
efter at
skåret det
til mindre stykker:
Jeg fik også fløden
pisket til flødeskum
mens chokoladen
smeltede:
Inden jeg med stor
nænsomhed
rørte det hele sammen,
lod jeg det smeltede
chokolade køle
en smule af.
Jeg tænkte,
det ville tage
luftigheden
ud af min flødeis,
bare at komme
det varme
chokolade i.



Jeg skriver "det lidt sukker".
Hele idéen med konceptet
er at lave en flødeis,
der er mindst lige så sød
som i tilfælde, hvor der er
brugt væsenligt mere
sukker.
Jeg har nok kun brugt
omkring en femtedel
af det sukker,
der ellers står
i opskrifterne.
Jeg tænkte:
Hmmm ...
Der er 21 gram sukker
i de 100 gram chokolade.
Fløden indeholder
mælkesukker.
Den smagsforstærkende
virkning af glutamaten
i tangen må være nók
til kun at tilsætte
en spiseskefuld
rørsukker
i stedet for
op til 10 gange
så meget.
Smagte det færdige resultat
rimeligt sødt så?
Ja mon ikke!
Mindst lige så sødt
som en færdig
fremstillet is.
Bonus ved konceptet:
Den ekstremt
høje næringsværdi
af Tangen
♥ ♥ ♥ ♥
♥ ♥ ♥