søndag den 24. juli 2016

Kan knogleskørhed forebygges og behandles ved hjælp af spiselig tang?


På trods af kalktabletter
og indtagelse af
kalkrig kost
er knogleskørhed ...
osteoporose ...
som bekendt en
udbredt lidelse.
Jeg er selv arveligt
disponeret for det
og var i færd med
at udvikle det,
da jeg i en alder af
48 år gik i gang
med at bruge tang
som kosttilskud
til maden.
Det gav sig også
udtryk i svage,
langsomt voksende
negle.
I dag er mine negle
kraftige og hurtigt voksende.
Kroppen får og optager
det kalk, der er
brug for.
Buletang og blæretang
er naturens rigeste
kilde til calcium.
Den engelske læge
Eric F.W. Powell
skriver i
at udfordringen er,
at optage det kalk,
der er i kosten.
Han forklarer
i den citerede
publikation
på side 22,
at det er
biskjoldbruskkirtlerne
i samarbejde med
skjoldbruskkirtlen,
der regulerer optagelsen
af især kalkindholdet.
Buletang og blæretang
giver disse kirtler
jod nok til at
fungere optimalt
uden at give
for meget.
Uden tangtilskud
får vi for lidt jod
og er dermed
i fare for bl.a.
at udvikle
knogleskørhed.
Hvor vidt tangtilskud
kan afhjælpe
knogleskørhed
i det fremskredne
stadium ved jeg ikke.
Men det kan med
sikkerhed forebygge
og helbrede
i det tidlige stadium.
Måske kan det også
gøre gavn i et
mere fremskredent
stadium.
I det mindste
kan det ingen
skade gøre.
♥ ♥ ♥ ♥
♥ ♥ ♥