søndag den 28. februar 2016

Råsyltning af Ishavstang ♥




Syltning er en udmærket
anvendelses måde
for den spiselige
tang.
Det kan bruges
som dekorativt
madpynt,
der bidrager
til at sikre
det daglige
tangtilskud.
I tilfældet her
er det gjort
nemmest
muligt.
Ishavstangen
er blødt op
i lidt koldt vand
et lille kvarter,
dryppet af
og hældt op
i en beholder
med 50% eddike
og 50% madolie.
Efter smag og behag
kan der eventuelt
tilsættes lidt
chili.
Det er underligt
vi har et dansk navn ...
Ishavstang ...
for en tangtype,
der ikke vokser
ved de danske kyster.
Seagreens får deres
håndplukket på
øgruppen Hebriderne
nordvest for Skotland.
De kalder det Pelvetia,
der kommer af dets latinske
navn Pelvetia canaliculata.
Det er en gammelkendt
brugt tangtype.
Allerede i 1976
skrev Clannad
sangen Dúlamán:


Dúlamán er det gamle
irske ord for
Ishavstang.
Sangen handler om en mand,
der plukker og sælger
Dúlamán, fordi
han har brug
for nye støvler.
Seagreens
har givet det handelsnavnet
Salad & Condiment,
sikkert for at antyde,
det kan bruges
som eksotisk
madpynt.
En mulighed
for at købe det hjem er her:
Nederst på siden i linket
er der en meget
udførlig
næringsprofil.
♥ ♥ ♥