tirsdag den 10. november 2015

Græskarmad med flæsk fra fritgående gris og Buletang ♥



Vi er ikke lige med på
Halloween bølgen
endnu, men har
i mange år
praktiseret
at lave græskarmad
af Hokkaido.
De første mange år
var det sådan,
når man stod ved kassen
med et Hokkaido græskar,
at kasse ekspedienten
så forvirret ud
og spurgte:
"Ved du hvad den hedder
og hvad den koster"?
Okaydo ...
den hedder så'n og så'n
og Jeres pris er så'n og så'n.
I år var det første gang
den unge kasse medarbejder
kendte den selv
og vidste prisen.
Pænt fremskridt.
Vi er vild med
flæsk fra frilandsgris.
Har også købt det
fra lokale gårdbutikker.
Det smager bare tre
tænder bedre
og mere rent.
Men vi går træt
i det med de meget
store portioner,
gårdbutikkerne
sælger det i.
Derfor er det
SUPER
der nu er
så meget efterspørgsel
på det at TULIP
har lavet frilandsgris
i små portioner ♥
i dette tilfælde
røget flæsk.




HO HO ...
Det er godt arbejde
at skrælle en Hokkaido,
pille al indmaden ud
og skære den tykke skal
til mindre tern.

Imens blev flæsketernene
forstegt sammen med
blandingspeber fra kværn
og Buletangssmør.
De var pænt forstegt
da jeg var klar
til at
hælde ternene
af Hokkaido
op i gryden.
Det simrede
tre timer
og var aftensmad
til to i 2 ½ dag.
½ fordi jeg
var ude i
andet ærinde
den sidste
dag
♥ ♥ ♥