tirsdag den 18. august 2015

Buletang med flæskesværs lignende smag?


Seagreens Buletang er tørret
ved lav temperatur ...
40 grader ... umiddelbart
efter høst og bliver
derefter malet ned
til groft granulat.
I sig selv smager
det ikke af
flæskesvær.


Vi har gennem flere år
brugt at riste en deciliter
sesamfrø på en tør pande
til de bliver gyldne.
Det gøres bedst
ved medium
temperatur
og bør overvåges
for ikke at svide
dem sorte.
Når frøene
er kølet af
kan de
blendes
sammen med
en tsk Buletang
og en tsk uraffineret
havsalt.
Det giver et
produkt med en
smag, der ligger
forbavsende tæt
på flæskesvær.
Det smager
rigtig godt
at spise
sammen
med rød peber.
Men kan udmærket
også bruges drysset
ud over hvad så
end der foretrækkes
af salater.
Jeg bruger selv
at spise det
bare som
en snack
ind imellem.
Seagreens
kalder Buletangs
granulatet
Culinary Ingredient ...
kulinarisk ingrediens.
Det er det også fordi
det indeholder den
glutamat der giver
UMAMI smagen.
Der er mulighed
for at købe det
♥ ♥ ♥