fredag den 28. august 2015

Resultat af eksperiment med opblødt Buletangs holdbarhed ♥



For en måned siden satte jeg gang
i et eksperiment: Hvor lang tid
kan opblødt Buletang holde
sig i køleskabet, før det
begynder at gå i
fordærv?
Det er en deciliter
Buletangs granulat
der har suget 3 deciliter
ferskvand til sig.
Det første billede
er umiddelbart
efter opblødningen
og billede nummer
to er en måned senere.
Farven har ændret sig,
men der er ingenting
der tyder på råd,
hverken i lugt
eller smag.
Jeg tænker dog,
at jeg bare vil
bruge det som
gødning til vores
højbede i haven.
Mikroberne i mulden
elsker at fortære
også for dem
spiselig tang.
Derved frigør
de alle de gode
næringsstoffer
til mulden og
afgrøderne
elsker at
ernære
sig af disse.
Det er heller
slet ikke nødvendigt
at bløde meget Buletang
op ad gangen, for at bruge
af det i hverdags kosten.
En teskefuld Buletangs
granulat suger tre
teskefulde vand
til sig i løbet
af et par
minutter.
Det kan man
jo godt arbejde
med i et køkken,
hvor der hører
spiselig tang
til i maden.
♥ ♥ ♥ ♥
♥ ♥ ♥