onsdag den 26. august 2015

Hvorfor er Buletang helt specielt næringsrigt?


Hvad nu hvis du kunne nøjes
med at spise en lille bitte
smule mad og alligevel
være væsenligt bedre
velnæret end ellers?
Kunne det måske
være en fordel?
Måske er du
ikke til råt
kød og rå
æggeblomme
som på billedet.
Så kan du jo bare
bruge det særligt
næringsberigende
på al mulig anden mad.
Vegan or not is not my
question since I'm in it
for Seagreens as superb
fertilizer for the human cells ♥
Maden på billedet er et
meget lille måltid.
Et lille stykke fuldkorns
rugbrød smurt med
svinefedt. Tartar
anrettet oven på.
Kun 50 gram.
Så er der en rå
æggeblomme på.
En pæn teskefuld
af Seagreens Buletangsalt
ved navn The Mineral Salt,
kapers og reven peberrod.
Jeg er en velvoksen mand
i slutningen af 50'erne.
Dén smule har mættet
mig uhyrligt velpassende
en hél dag og givet mig
alt det bedste et
menneske behøver
at fordøje.
Hvorfor er det Buletang
så rigt på næringsstoffer?
Hvordan kan det være,
at Seagreens har
specialiseret sig i
kún at være
leveringsdygtig
i meget få tangtyper?
Buletang.
Ishavstang
og Lav klørtang.
Det er da fordi,
næringsprofilen
af dem er så fuldkommen
komplet, at det nærer et
menneske ubegribeligt godt.
Der er ligefrem varedeklaration
på det helt eksakt:


Det kan Danmark endnu ikke
præstere, siden det først er
meget for nylig, at DTU FOOD
er kommet igang med at analysere
på det danske Tang for Fødevarestyrelsen.
Vi véd efterhånden spiselig Tang er
SUPERFOOD. Men noget af det
er mere super end noget andet.
Det har at gøre med tangtypernes
eget ernærings grundlag.
Hvad det kan måles på
helt naturvidenskabeligt?
Hæ Hæ ... Saltindholdet i
havets overflade.
Det hedder noget så
fint som Salinitet.
Det mest optimale
næringsindhold i
havet af mineraler og
sporstoffer er i stort,
åbent hav med et
indhold af havsalt
på 35 gram i ét kilo
havvand.
Salt er et mineral
og når saltindholdet
er optimalt er indholdet
af alle de andre mineraler
og sporstoffer også optimalt.

 

Billedet viser, at vi skal til
Skotland, Norge, Island, Færøerne
eller et andet sted i det nordeuropæiske
hav, for at finde havvand, der er
næringsrigt nok, til at føde det
mest næringsrige Tang.
Seagreens Tang er maskinplukket
ved Hebriderne lige vest for
det nordligste Skotland =
ekstremt næringsrigt.



Billedet her viser det modsatte.
Det er området omkring Bornholm
og det sydfynske Øhav.
Saltindholdet er så lavt,
det er det færreste
Tang der kan vokse
dér og det, der vokser,
er ikke meget værd,
ernæringsmæssigt
set på.


Så er der indre dansk Hav
iøvrigt. På østkysten af
nordjylland er der de
rigeste forekomster
af tang. Fordi ...
som man kan se ...
saltindholdet i
havet er større ...
men alligevel
væsenligt mindre
end i de store, åbne have.
Jo Jo ... Jeg har da i
mange år ernæret
mig selv med tang
fra Djursland,
men jeg skal
godt nok lige hilse
og fortælle,
at jeg bliver
temmeligt meget
mere velnæret
af Buletang
fra det lave
vand i det åbne HAV.
MEGET LIDT AF DET
GØR MEGET MÆT,
MAVEN MEGET
GLAD OG
MANDEN
DERFOR
LIGE SÅ
♥ ♥ ♥ ♥
♥ ♥ ♥