fredag den 14. august 2015

Historien om Seagreens Buletangsalt The Mineral Salt ♥

Det er kendt, at det hvide køkkensalt,
omend tilsat syntetisk jod for at
være sundere, er noget vi
anbefales at lade være
med at bruge så
meget af som
vi gør almindeligt.
Men ...
Salt ...
Det skal vi jo have
for den gode smags skyld
og for dets konserverende
egenskaber.

Hvad nu hvis der kunne
fremstilles et salt med naturligt jod
med en bedre biotilgængelighed???
Med et indhold af det skadelige natrium
på kun 3,5% i stedet for det hvide
kogesalts 40%.
Som smager rigtig godt,
som kan virke konserverende
brugt i fødevareindustri
og husholdningerne
og som oven i købet
får maden til at
smage endnu
bedre end
det hvide
køkkensalt?
UMAMI effekten.

Simon Bernard Ranger
er en meget visionær mand.
I 2008 henvendte han sig til
afdelingen for Innovativ
Udvikling af Fødevarer
på Sheffield Hallam University
I England.
Det brittiske
sundhedsministerium
havde bevilliget 1,5
millioner £ til forskning
i at forvandle de værste
fødevareingredienser ...
så som det hvide
køkkensalt ...
til de sundeste.
Med sig i tasken
havde han det nævnte
idégrundlag, med behov
for at få det videnskabeligt
gennemanalyseret og prøvet af
i samarbejde med større
producenter af
færdigtfremstillede fødevarer.
Rigtig mange mennesker
spiser rigtig meget
færdigtfremstillet mad
og får på den måde i
gennemsnit 10 gram
om dagen af det
hvide køkkensalt.
Kort fortalt blev
Simons idé
prøvet godt
og grundigt af
og er en dundrende succes,
smagsmæssigt, i forhold
til at få letoptageligt
jod nok, konserveringsmæssigt
og til at give maden en endnu
bedre smag.
Produktet
The Mineral Salt
har vundet flere
af dén grund.
I grunden er det et
såre simpelt koncept:
½ granulat af Buletang og
½ uraffineret havsalt.
Det vigtige er, at
de 50% faktisk
er Buletang,
da der er så
uhyrligt
mange andre
sunde ting i end
bare salt.
Og så er der
ikke for meget jod i,
som der er i Sukkertang
og Fingertang!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ ♥ ♥ ♥
♥ ♥

Buletangssaltet kan købes
hos det engelske


Ingen kommentarer:

Send en kommentar