torsdag den 17. september 2015

Buletangspesto med høj mæthedsværdi ♥




Grund substansen i den her opskrift
er tre teskefulde granuleret
Buletang. På billedet ser
det ud som væsenligt
mere, teskeen taget
i betragtning.
Det er fordi der er
tilsat 7 teskefulde
koldt vand fra hanen.
Det opsuges i løbet af
under 5 minutter.
I maven og tarmene
svulmer det væsenligt
mere op og mætter derfor
ganske ubegribeligt meget.
Det er ikke helt ved siden af,
som Seagreens gør, at
kalde det en kulinarisk
ingrediens. Det gør
rigtig meget forskel
i den bedre retning
for de fødevare ingredienser,
det bruges sammen med.
Buletangen er brugt
som alternativ til
den traditionelle
pesto ingrediens:
Basilikum.




Jeg fremstillede pestoen
i husholdnings blenderen.
Ud over tangen er der brugt
75 gram valnødder.
Hvorfor bruge pinjekærner,
når der findes valnødder?
Men pinjekærner er
også brugbart.
Jeg kom noget
soltørret tomat
i olie i, 3 fed
hvidløg, lidt
kapers
og olien
der blev brugt
er helt speciel:



Det er en irsk Blæretangsolie
jeg har været heldig at
få fat i. Det sælges
endnu ikke i Danmark,
men Nordisk Tang
har noget tilsvarende
undervejs til salg.
Anden olie kan
naturligvis lige
så godt bruges.
En håndfuld af pestoen
sammen med tre rugstave
med sesam har mættet
mig en hel dag frem
til aftensmaden.
Bare på grund af,
hvad der svarer
til en teskefuld
tørret, granuleret
Buletang ...
først og fremmest.
Der er jo ingen af
de andre ingredienser,
der har så stor en
mæthedsværdi ♥