mandag den 14. september 2015

Supernem brødbagning med Buletang ♥




Den her opskrift er nem ♥
Det er 2½ deciliter vand
op i en skål. 10 gram
gær, en tsk uraffineret
havsalt og en tsk
tilsættes. Gæren
opløses ved at
røre i vandet.
300 gram hvedemel
tilsættes og røres
igennem til der
ikke længere
er klumper.


Jeg brugte Gotlandshvedemel
bare fordi jeg synes, det
kunne være spændende
at prøve det. Det er
lidt hyggeligt, det
er en gammel
kornsort.
Anden hvedemel
kunne sikkert også
have været brugt.
Efter at dejen er
rørt igennem
skal den bare
dækkes med
folie og hæve
2 til 3 timer.
Når det er hævet
sættes brødet
med en spartel
på bagepapir
på en plade.
Æltning er
ikke nødvendig.
Lad det hæve
en time og
bag så brødene
ved 225 grader
varmluft i 12
minutter eller
250 grader
uden varmluft.


VUPTI: Færdigt arbejde ♥


Jeg spiste af brødet til morgenmad
i dag sammen med noget af
smøreosten med krydder
og Buletang, jeg viste
i går. Meget lækkert
brød og meget velsmagende
smøreost, efter at den har
trukket hele natten
i køleskabet ♥