søndag den 13. september 2015

Fedtfattig krydder smøreost med Buletang ♥



Det er til at se der er
små "fregner" i
smøreosten.
Det er



Jeg startede osten ved at
lade lidt under en
½ liter økologisk
tykmælk dryppe
af i et kaffe filter.
Det tager et par
timer at dryppe
vallen af.


De vallen var ved at være
færdig med at dryppe,
rørte jeg to teskefulde
granuleret Buletang
op med 6 teskefulde
lunkent vand.
Det suger ret
hurtigt væsken
til sig.
Man kán
også godt
lade være
med at bløde
det op.
Så bliver
osten bare
mere fast i det,
da tangen suger
meget væske
til sig.


Det er til at se hvilke krydder
ingredienser, der er brugt.
Hvidløget er dyrket i
jord med komposteret
tang fra stranden.
Andre hvidløg
kan udmærket bruges.
Der er brugt to fed.
De kunne godt
have været presset.
Men smager knapt
så kraftigt igennem,
når fedene bare
er skåret i små
stykker.
Der er lidt kapers i.
Soltørrede tomater
i olie og en
teskefuld
uraffineret
havsalt.


Jeg smagte det til og blev enig
med mig om, det smagte
af for lidt. Derfor
tilsatte jeg lidt
flager af
Havtorn
for at give
syrlig smag.
Citronsaft
kunne have
været brugt
i stedet.
Jeg tilsatte
også nogle få
vrid blandingspeber
fra kværn.


Til sidst kom det i en beholder
og i køleskabet.
Erfaringsmæssigt
smager osten
først rigtig
godt,
når den
har trukket
en nats tid.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ ♥ ♥ ♥
♥ ♥