mandag den 21. september 2015

Hjemmelavet kryddersalt med Ishavstang ♥


Jeg elsker udfordringer
og er derfor vild med
at Seagreens opfordrer
til at at lade være med
at tage deres produkter
for givet, men at lege
med dem selv.
Her er opfordringen
at male Ishavstang ned
og blande det med
uraffineret havsalt
og hvad man nu ellers
kan finde på af
forskellige
krydderier.
I det viste
eksempel
har jeg kværnet
det i stenmorteren
og der efter blandet
det med en tilsvarende
uraffineret atlanterhavssalt.
Jeg synes ikke lige det var
så nemt at kværne
Ishavstangen
direkte fra dåsen.
Der er en vis
restfugt i
selv om det
er tørret,
der gør det
svært.
Jeg drev restfugten
ud ved hjælp af
varm luft i ovn.
Så blev det så
sprødt, det
var meget
nemt at
kværne.
Det hjemmelavede
Ishavstangsalt
egner sig fortrinligt
som krydderi i
sammenkogte retter,
på smilende æg,
i dressinger
og i brødbagning.