fredag den 2. oktober 2015

Råt oksekød med rå æggeblomme og Buletang ♥


Jeg ville gerne have skrevet
Tartar med rå æggeblomme
og Buletang, men siden den
her blog også bliver flittigt
læst i USA og UK og der
ingen korrekt oversættelse
af tartar findes, valgte
jeg at skrive, hvad
det simpelthen er.
Så burde alle
kunne læse
og forstå.
Der var engang hvor råt oksekød
og rå æggeblomme ikke lige
var det mest anbefalelsesværdige
at spise. Det var dengang man
kunne blive syg af det
på grund af bakterier
ingen bryder sig om
at blive dårlig af.
Det var den gang.
Det er forlængst
et overstået kapitel.
I dag er fødevare hygiejnen
så meget bedre og når man
så også tilføjer spiselig
tang er der slet ingen
grund til uro.
Skulle der være
så meget som en stump
af skadelige bakterier
i denne opskrift,
bliver de godt og grundigt
deaktiveret af den smule
Buletang der er med.
Hvad jeg gjorde for at fremstille
dette brunch måltid der mættede
bedst hele dagen frem til aftensmaden?
Jeg smurte et stykke rugbrød.
Opblødte en lille teskefuld
tørret, granuleret Buletang
i en lille bitte smule koldt vand,
lavede en fordybning til den
rå æggeblomme den kunne
have rede i og anrettede
Buletangen oven på.
Så blev der krydret
med lidt Buletangssalt,
2 kapersbær skåret til ½,
en smule blandingspeber
og et fed hvidløg
skåret til små
skiver.
Der er pyntet
med bornholmske
flager af Havtorn.
HØSTET Bornholm.
Det smagte alt i alt
aldeles vidunderligt
og har mættet mig
hele dagen.
Ingen sult
før til
aftensmaden.
♥ ♥ ♥