lørdag den 3. oktober 2015

Smørreost med Ishavstang ♥




Billede nummer to viser de
ingredienser, der er brugt.
Basis i smørreosten er
tykmælk, der har
dryppet af i et kaffefilter.
Det tager en to til tre timer
at dryppe det meste af
vallen af, men passer
sig selv.
Yoghurt naturel
kan også bruges.
Endda cremefraiche,
men det tager længere tid
om at dryppe af.
Mængde forholdene
er ikke så afgørende
for det færdige
resultat.
Det egner sig
udmærket til
at blive gjort
på slump.
Men jeg tog nok
to spiseskefulde
tørret Ishavstang
og blødte det op
med 5 spiseskefulde
lunkent vand.
Det tager 10 minutter
og svulmer temmeligt
meget op.
Imens pressede jeg
to fed hvidløg,
tilsatte 2 teskefulde
og en teskefuld
blandingspeber
fra kværn.
Til sidst er det
bare at røre
det hele godt
og grundigt
sammen
og hælde det over
i en beholder
med låg.
Det smager
først rigtigt
af noget,
når det
har hvilet
en nats tid
i køleskabet.
Så smager
det til gengæld
af meget.
♥ ♥ ♥ ♥
♥ ♥ ♥